Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract

Koning Albert en koningin Paola hebben hun huwelijkscontract gewijzigd. Dat blijkt uit een publicatie in het Belgische Staatsblad. Details worden niet prijsgegeven. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad denkt dat de koning (80) een deel van zijn erfenis wil veiligstellen voor zijn vrouw (77).

Albert en Paola trouwden in 1959 onder huwelijkse voorwaarden. Zo bleven beider bezittingen gescheiden. Sinds die tijd heeft de koning nogal wat onroerend goed verkregen, onder meer in Frankrijk en in de badplaats Oostende. Ook heeft het koningspaar een boot die bij aanschaf enkele miljoenen kostte.

In het Nieuwsblad suggereert Christine Van Roy, assistente familierecht aan de universiteit in Leuven, dat de koning zijn vrouw wil beschermen. ''Ik kan me voorstellen dat hij bang is voor familieruzies.''

Gemeenschap van goederen

Ze vermoedt dat Albert een deel van zijn bezit of vermogen in een gemeenschap van goederen heeft ondergebracht. ''Hij kan specificeren welke eigendommen absoluut naar Paola moeten gaan. Die maken dan geen deel uit van de nalatenschap maar van de huwelijksovereenkomst.''

Het Nieuwsblad speculeert woensdag ook dat Albert de wijziging doorgevoerd zou kunnen hebben om te voorkomen dat zijn niet erkende buitenechtelijke dochter Delphine Boël op enig moment toch kan meedelen in zijn erfenis. Delphine stuurt namelijk aan op een vaderschapstest.