Albert en Paola niet bij nationale feestdag

Koning Albert en koningin Paola waren maandagmorgen niet aanwezig op het Te Deum in Brussel. "Ze zijn met vakantie in het buitenland", laat de woordvoerder van het paleis weten aan persbureau Belga. "Koning Albert had ons dat al lange tijd geleden laten weten."

Koning Albert heeft bovendien op 7 juli een chirurgische ingreep ondergaan aan de hoofdhuid. Het gaat om een soortgelijk letsel waarvoor Albert II in november 2011 al eens werd behandeld aan de neus. Toen liet het paleis ook weten dat de koning een herstelperiode in acht moest nemen.

De traditionele kerkelijke (Te Deum-)viering in de Sint-Michiel en de Sint-Goedelekathedraal in Brussel werd bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde. Prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz waren bij het Te Deum in de Sint-Salvatorkathedraal in Brugge, terwijl prins Laurent en prinses Claire hetzelfde deden in de Sint-Aubainkathedraal in Namen. De koninklijke familie woont maandagnamiddag nog het militair defilé bij en brengt vervolgens een bezoek aan de festiviteiten in het Warandepark.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen