×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zonovergoten feest op Filip’s 5-jarig jubileum

  Zonovergoten feest op Filip’s 5-jarig jubileum

  In een zonovergoten Brussel begaf koning Filip zich zaterdag tussen het publiek op het Sinter-Goedeleplein om de gelukwensen in ontvangst te nemen voor zijn vijfjarig regeringsjubileum.


  De koning, koningin Mathilde en hun vier kinderen begonnen de dag met het bijwonen van de traditionele dankdienst ter gelegenheid van de nationale feestdag. Het Te Deum was in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal in Brussel. Na afloop werd het gezin op het plein voor de kathedraal ontvangen door honderden enthousiaste koningshuisfans.

  De Belgische royaltyverslaggever Wim Dehandschutter deelde op Twitter een aantal filmpjes van ontmoetingen van het koninklijk gezelschap met fans. Zo was een jonge vrouw uit Nederland gekomen om met koningin Mathilde op de foto te gaan.

  De 16-jarige prinses Elisabeth, die na de zomervakantie in Wales gaat studeren, kreeg van een oudere dame te horen: "Ik ga veel aan je denken als je in het buitenland zit. Het doet me pijn aan het hart. Dat is de leeftijd."

  Een vrouw complimenteert de koning met het feit dat hij steeds dichter bij het volk is komen te staan. "Ik ben niet veranderd", was de reactie van de jubilaris.

  21 juli 2018 - 17:12