×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zieke Paola zegt bezoek aan Italiaans dorp af

  Ik sta onder medisch toezicht in Brussel'

  Zieke Paola zegt bezoek aan Italiaans dorp af

  De Belgische koningin Paola heeft niet alleen de samenstellers van de Biënnale in Venetië moeten teleurstellen, maar ook de kleine grensgemeente Grosio ten noorden van Milaan. Daar zou Paola een museum heropenen in de voormalige villa van de familie Visconti Venosta. Haar peettante, de in 1982 overleden markiezin Margherita Mossi Pallavicini, maakte daar deel van uit.


  De koningin heeft echter vorige week van doktoren te horen gekregen dat ze een tijd lang volledige rust moet houden. Dat betekende dat het voor deze week geplande bezoek aan Venetië geannuleerd moest worden en dat ook in Grosio, een stadje met 4800 inwoners aan de grens met Zwitserland, een brief binnenkwam met de onwelkome boodschap dat ze niet kon komen.

  "Omwille van gezondheidsredenen sta ik onder medisch toezicht in Brussel en moet ik rust in acht nemen", schreef Paola. Een lokale kunstenaar heeft ook pech. Hij had ter ere en ter herinnering aan het bezoek al een borstbeeld gemaakt van de in Italië geboren Paola. Dat kan ze nu niet zelf bewonderen, zo meldt woensdag Het Nieuwsblad.

  Paola was in 1982 al eens in Grosio voor de uitvaart van de markiezin, die in haar nalatenschap de villa en het bijbehorende park overmaakte aan de gemeente. Sinds die tijd wacht Grosio op een nieuw bezoek van Paola, maar er kwam steeds iets tussen.

  2 september 2015 - 15:38