×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Winters weer bij Belgisch staatsbezoek

  Winters weer bij Belgisch staatsbezoek

  Het Belgische koningspaar ervaart bij het maandag begonnen staatsbezoek aan Canada dat de maand maart daarvoor niet het meest geschikt is. Vanmorgen vertrokken koning Filip en koningin Mathilde in een sneeuwstorm van de hoofdstad Ottawa naar Toronto, de tweede halteplaats tijdens hun bijna een week durende bezoek.


  Eerder had het winterse weer in combinatie met een storing bij Air Canada er al voor gezorgd dat de federale cultuurminister Melanie Joly haar afspraak met de Belgische bezoekers moest afzeggen. De Nederlandse staatsbezoeken aan Canada vonden altijd plaats in mei, wanneer de lente voorzichtig begint: koningin Juliana in 1967, koningin Beatrix in 1988 en koning Willem-Alexander in 2015.

  Het Belgische staatsbezoek staat in het teken van de Canadese bijdrage aan de strijd in de Eerste Wereldoorlog, toen 15.000 Canadezen aan het Belgische front het leven verloren, en het aandeel bij de bevrijding van België in de Tweede Wereldoorlog.

  Daarnaast is er veel aandacht voor uitbreiding van de handelsbetrekkingen, waaraan met name in Toronto tijd is uitgetrokken. Het staatsbezoek, het eerste in ruim veertig jaar, wordt afgesloten in Montréal.

  14 maart 2018 - 16:25