×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Walen staan niet achter prins Laurent

  Walen staan niet achter prins Laurent

  Prins Laurent heeft in Wallonië rap aan steun en sympathie verloren. Dat blijkt uit de zaterdag bekendgemaakte resultaten van een enquête die Place Royale, het royaltyprogramma van de Franstalige omroep RTL, de afgelopen dagen heeft laten houden.


  Maar liefst 49,8 procent van de ondervraagde Walen en Brusselaars liet weten de recalcitrante prins niet te steunen, tegen 26,7 procent die dat wel deed. Aanleiding voor de vraag was de uitval van Laurent eerder deze week na een bijeenkomst in de Senaat waar hij tegenover een journalist van Sudpresse politiek en koninklijke familie de maat nam voor het dwarsbomen van zijn levenswerk.

  De prins beweerde ook in zijn leven meer te hebben afgedragen aan belastingen dan dat hij ooit aan dotatie van de staat – jaarlijks zo'n 300.000 euro – heeft ontvangen. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft donderdag die stelling al ontkracht met een rekensom, waarbij werd getoond dat de verlies lijdende ondernemingen van Laurent vijftig euro belasting hebben betaald.

  Laurent liet zich zaterdag overigens niet ontmoedigen en twitterde dat vrijdag Vlaamse stafhouders (hoofden van advocatenbalies) in zijn Huis van Hernieuwbare Energie op bezoek waren geweest.

  10 december 2016 - 20:02