×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Waarom het Libische avontuur van prins Laurent mislukte

  "Ik kreeg een 9 millimeterpistool voor mijn neus"

  Waarom het Libische avontuur van prins Laurent mislukte

  Prins Laurent was tussen 2006 en 2010 bezig met een groot herbossingsproject in het Afrikaanse land. In een interview met Le Soir vertelt de prins dat hij meerdere keren werd bedreigd ...


  Door continue tegenwerken, bedreigingen en corruptie is prins Laurent 11 tot 12 miljoen euro verloren in Libië.

  “9 millimeterpistool voor mijn neus”

  “Een lid uit de entourage van een minister van Muammar Kaddafi legde eens een 9 millimeterpistool voor mijn neus op tafel, om mij te intimideren”, aldus Laurent. Aan het project kwam in 2010 plots een einde toen Libië het contract eenzijdig opzegde. Dat gebeurde volgens de prins nadat hij had geweigerd enkele topfiguren steekpenningen te betalen.

  LEES OOK:

  Geen hulp van Belgische regering

  Het avontuur werd een fiasco voor Laurent, die de problemen met Libië inmiddels meer dan zat is. Hij probeert al jaren geld terug te halen. En wordt daarbij gesteund door een uitspraak van de rechtbank. Toch heeft de prins heeft nog geen stuiver gezien. Op hulp van de Belgische regering hoeft Laurent niet te rekenen. “Dit heeft me al onbeschrijfelijke schade toegebracht. Ik wil dat de mensen weten dat ik dit met hart en ziel heb gedaan”, zegt Laurent.” Destijds zocht ik zelfs een appartement in Tripoli. Ik liet mijn kinderen Arabisch leren …”

  Bron: ANP

  15 januari 2020 - 14:02