×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: koningin Mathilde leest voor aan ouderen

  In het kader van de Belgische Voorleesweek

  Video: koningin Mathilde leest voor aan ouderen

  Koningin Mathilde van België heeft vrijdagochtend tientallen ouderen voorgelezen in een woonzorgcentrum in Lokeren in Oost-Vlaanderen. Dit deed de vorstin in het kader van de Belgische Voorleesweek van de Stichting Lezen. Deze jaarlijkse themaweek stimuleert voorlezen aan 0 tot 99-jarigen, maar deze editie besteedt extra aandacht aan ouderen.


  Koningin Mathilde las niet alleen een verhaal voor aan de ouderen in het zorgcentrum. Ze had daarna een gesprek met vrijwilligers en professionals over voorlezen en ouderenzorg.

  De koningin volgde een opleiding tot logopediste. Ze zegt dat voorlezen aan bejaarden even belangrijk is als voorlezen aan kinderen. Ze mocht volgens VTM zelf de boeken kiezen waaruit ze zou lezen.

   

  21 november 2014 - 14:27