×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vertrouwen in koning Filip gestegen

  Vertrouwen in koning Filip gestegen

  Het vertrouwen van de Belgen in koning Filip is gestegen. Dat blijkt uit een enquête onder 1000 Vlamingen, gehouden door het tv-programma Royalty. Bijna 60 procent van de Vlamingen heeft vertrouwen in Filip, dat is 10 procent meer dan begin juli voor zijn eedaflegging.


  Filip zit maandag precies honderd dagen op de troon. De koning is populairder bij zijn vrouwelijke onderdanen dan bij de mannen: 67 procent van de dames heeft vertrouwen in de koning tegenover 52 procent van de mannen. Zijn echtgenote Mathilde krijgt het vertrouwen van 66 procent van de Vlamingen. Samen scoren zij 80 procent.

  Van de ondervraagde Vlamingen beschouwt 66 procent Filip als een goede huisvader. Nog een leerpuntje voor de koning: hij zou zich iets meer bezig moeten houden met social media als Facebook en Twitter, vindt 38 procent.

  27 oktober 2013 - 22:40