×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Verongelijkte prins Laurent vergelijkt zich met holocaustslachtoffer

  Prins is slachtoffer omdat hij minderheid is

  Verongelijkte prins Laurent vergelijkt zich met holocaustslachtoffer

  Prins Laurent is het "kotsbeu". De broer van de Belgische koning Filip is woedend omdat hij naar eigen zeggen steeds wordt aangevallen "omdat ik de zoon of broer ben van een koning".


  "Dit moet nu stoppen", zegt Laurent in een interview met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De prins heeft N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge een ultimatum gesteld: biedt het Kamerlid donderdag geen excuses aan, dan klaagt Laurent hem aan wegens laster. Buysrogge beschuldigde de 54-jarige prins vorige maand van fraude. Onterecht, vindt Laurent. "Ik verdien dit niet. Ik ben het beu dat men mij na vijftig jaar afschildert als kwaadaardig."

  Laurent vergelijkt zijn situatie met die van slachtoffers van de Holocaust. "Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik dikwijls aan de Joden die werden doodgeschoten, gewoon omdat ze Jood waren. Hoe is het in deze wereld nog mogelijk dat men iemand beschuldigt omdat hij tot een groep mensen of een familie behoort? Het begint met pesterijen, maar het leidt tot haat." Laurent ziet ook overeenkomsten met de schietpartijen op Amerikaanse scholen. "Denk eens aan alle kinderen die een moord plegen. Denk aan alle Joden die gedood werden. Denk aan elk mens die gedood werd omdat hij tot een minderheid behoorde."

  De prins heeft naar eigen zeggen al jaren last van zijn afkomst. "Ik heb problemen gehad op school omdat ik lid was van de koninklijke familie. Maar ik heb daar nooit om gevraagd. Nooit." Laurent heeft naar eigen zeggen "zoveel slechte dingen meegemaakt". "Zo zeggen mensen op straat mij soms dat ik steel van de staat. Dat blijft plakken aan mij. Ik heb politici, ook die van het Vlaams Belang, al vaak gevraagd waarom ze mij zo negatief afschilderen, zonder dat ze mij kennen. Dan zeggen ze dat ze mij wel sympathiek vinden, maar mijn familie niet."

  21 juni 2018 - 11:12