×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vermagerde prins Laurent duikt opeens weer op

  Prins Laurent, het zwarte schaap van de Belgische koninklijke familie, heeft geen trek in het bijwonen van het traditionele kerstconcert volgende week woensdag in het Koninklijk Paleis in Brussel. Zijn echtgenote prinses Claire gaat wel, zo meldt Het Nieuwsblad donderdag.


  Laurent, die in het verleden door zijn vader koning Albert wel eens buiten de deur werd gehouden bij dit soort feestelijke gelegenheden, verscheen woensdag voor het eerst in maanden weer in het openbaar. Na de zomer had hij zich ziek gemeld, volgens critici mede om een uitbrander te ontlopen van premier Charles Michel.

  De premier had Laurent ontboden omdat de prins zonder voorafgaande toestemming in eigen land een receptie had bijgewoond ter gelegenheid van een jubileum van het Chinese Rode Leger. Dat was voor Michel de druppel die de emmer deed overlopen omdat Laurent in verleden door verschillende bewindslieden al was gewaarschuwd geen politieke handelingen te verrichten zonder eerst te overleggen en toestemming te vragen.

  Michel wilde de prins daarom korten op zijn uitkering van de staat, maar de premier kreeg Laurent nooit te spreken. Hij meldde zich ziek en stuurde zijn raadsman, die in een pleidooi van veertig kantjes naar eigen zeggen de kachel aanmaakte met de argumenten van de premier.

  Belgische media waren heel benieuwd naar tekst en uitleg van de vermagerde, dwarsliggende prins, maar Laurent hield het bij een eenvoudig 'geen commentaar' toen hij in ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven samen met bekende Vlamingen cadeautjes kwam uitdelen aan zieke kinderen. Advocaat Laurent Arnauts antwoordde voor de prins: 'Hij gaat in beperkte mate zijn activiteiten hervatten, zolang die verenigbaar zijn met zijn gezondheidstoestand'.

  Op een stoeltje naar muziek luisteren temidden van de familie, hoort daar duidelijk niet bij.

  14 december 2017 - 09:36