×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel koningshuizen bij herdenking WOI

  Filip en Mathilde ontvangen onder meer William en Catherine in Luik

  Veel koningshuizen bij herdenking WOI

  Het Belgische koningspaar en een reeks andere staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders herdenken maandag in Luik de Duitse inval in België precies 100 jaar geleden. Bij Luik, ten zuiden van Maastricht, werd destijds de eerste grote slag van de Eerste Wereldoorlog geleverd.


  De ceremonie, die iets na 11.00 uur begon, vindt plaats bij het monument voor de slachtoffers van de geallieerden. Het gaat om de groep landen die destijds tegen onder meer het Duitse Keizerrijk streed. Als gebaar van verzoening is maandag in Luik de Duitse president Joachim Gauck aanwezig. Groot-Brittannië wordt vertegenwoordigd door prins William en zijn vrouw Catherine. Nederland stuurde minister van Staat Hans van den Broek, de vader van prinses Marilène. De Spaanse koning Felipe is ook aanwezig, evenals erfgroothertog Guillaume van Luxemburg en de Franse president François Hollande.

  Met de inval op 4 augustus 1914 schond Duitsland de neutraliteit van België. Daarop zag Groot-Brittannië zich gedwongen Duitsland de oorlog te verklaren. Nederland kon neutraal blijven.

  4 augustus 2014 - 11:14