×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Veel kijkers voor tv-interview koning Albert

  Marktaandeel van 39,7% voor VTM

  Veel kijkers voor tv-interview koning Albert

  Veel Belgen hebben maandagavond gekeken naar het eerste deel van het grote tv-interview met koning Albert II dat de commerciële zenders VTM en RTL-TVI uitzonden. De Vlaamse zender haalde 855.500 kijkers, goed voor een marktaandeel van 39,7 procent. In Franstalig België keken 806.900 kijkers naar RTL-TVI, waarmee die zender volgens persbureau Belga een marktaandeel van 47,2 procent haalde.


  Het interview is een primeur in de geschiedenis van de Belgische monarchie. Nog nooit stelde een Belgische koning zich beschikbaar voor een dergelijk diepgaand gesprek. Gedurende twee uur sprak Albert over zijn jeugd, zijn opvoeding, zijn ontmoeting met Paola en de dood van zijn broer Boudewijn. Ook publieke evenementen kwamen in het gesprek aan bod, zoals de affaire-Dutroux of de abortuskwestie.

  Interviewer Pascal Vrebos mocht voor het interview langskomen op kasteel Belvédère, de koninklijke residentie in Laken, waar koning Albert en koningin Paola wonen. De Belgen kunnen dinsdagavond naar het tweede deel van het vraaggesprek kijken.

  10 juni 2014 - 19:06