×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitstel verplichte DNA-test koning Albert

  Advocaat Alain Berenboom wil de zaak eerst bestuderen'

  Uitstel verplichte DNA-test koning Albert

  Het is nog maar de vraag of de Belgische koning Albert II een DNA-test zal ondergaan, zoals het hof van beroep in Brussel maandag bepaalde. Advocaat Alain Berenboom wil de zaak rond de vermeende dochter van Albert, Delphine Boël, eerst gaan bestuderen.


  Berenboom heeft drie maanden de tijd om in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het hof van beroep in Brussel. “Stel dat het proces moet worden overgedaan, dan vervalt de vraag tot DNA-test”, zei Berenboom tegen VRT NWS. Koning Albert wil eerst advies inwinnen van specialisten over cassatie.De 50-jarige kunstenares Boël beweert al jaren dat het voormalige staatshoofd haar vader is. Sinds 2013 probeert ze via de rechter erkend te krijgen dat ze zijn dochter is, waarbij ze eist dat hij DNA-test ondergaat.Boëls moeder Sybille de Selys Longchamps zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. Haar juridische vader, de zakenman Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan. Daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is. Het hof heeft nu officieel vastgesteld dat hij ook niet de wettelijke vader is.

  5 november 2018 - 22:10