×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Typisch Belgische lunch voor gasten herdenking WOI

  Typisch Belgische lunch voor gasten herdenking WOI

  Snel serveren en dooreten luidde maandag het devies in het Prinsbisschoppelijk Paleis van Luik - het provinciehuis - bij de lunch die koning Filip en koningin Mathilde aanboden aan hun gasten bij de plechtige internationale herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Enige snelheid was geboden omdat er nog meer herdenkingen op het programma stonden.


  Voor het koningspaar eerst in het stadhuis van Luik met de Franse president François Hollande, daarna met de Duitse president Joachim Gauck in Leuven en tenslotte met de Britse prinsen William en Harry en Catherine in Bergen (Mons).

  Traiteur Laurent Piront uit Waimes mocht in opdracht van de Belgische regering het menu opstellen en de etenswaren en wijnen leveren voor de lunch. Voor de lunch gebruikte hij producten uit heel België. Dat betekende voor koning Felipe van Spanje, erfgroothertog Guillaume van Luxemburg en de hertog en hertogin van Cambridge – William en Catherine – en het dozijn presidenten champagne uit 1999 als aperitief. Als voorgerechten stonden op het menu forel- en zalmtartaar, jonge groenten en spruiten uit Haspengouw, tomatensap met saffraan uit Wasseiges in de provincie Luik, hetgeen kon worden weggespoeld met een Riesling uit 2012.

  Het hoofdgerecht bestond uit rundvlees met zwarte peper, tuingroenten en selderpuree, met mosterd uit het Duitstalige deel van België en een wijn Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande uit 2005. En een maaltijd in Luik zou niet compleet zijn zonder een Café liégeois – Luikse koffie – als afsluiting.

  4 augustus 2014 - 15:47