×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tevredenheid na handelsmissies prinses Astrid

  Tevredenheid na handelsmissies prinses Astrid

  Het is nog niet officieel besloten of de Belgische prinses Astrid de in maart geplande handelmissie naar Oman en Saoedi-Arabië zal leiden. Maar aan haar beoordeling zal het niet liggen. Ze heeft goede rapportcijfers gekregen voor haar eerste missies die ze afgelopen jaar leidde. Eentje naar Angola in combinatie met Zuid-Afrika en de andere naar India.


  Het agentschap voor buitenlandse handel (ABH) is na een evaluatie van de twee reizen tevreden over de prinses. Dat heeft de Vlaamse minister-president Kris Peeters, ook bevoegd voor Buitenlands Beleid, volgens Belga geantwoord op schriftelijke vragen.

  Na de troonswisseling in België werd afgesproken dat prinses Astrid voorlopig de handelsmissies zou leiden. Federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zei in oktober vorig jaar dat prinses Astrid "minstens tot aan de verkiezingen van 2014" de missies moest aanvoeren, dus ook de in maart 2014 geplande economische missie naar Oman en Saoedi-Arabië. De Vlaams minister-president Kris Peeters vindt dat die beslissing toekomt aan de raad van bestuur van het Agentschap Buitenlandse Handel en wijst erop dat er nog geen formele beslissing is genomen over Oman en Saoedi-Arabië.

  11 januari 2014 - 15:00