×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Protest tegen komst Belgisch koningspaar

  Protest tegen komst Belgisch koningspaar

  Vanuit verschillende hoeken zijn protesten aangekondigd tijdens het bezoek van het kersverse Belgische koningspaar aan Brugge. Koning Filip en koningin Mathilde brengen vrijdag een officieel bezoek aan de stad en haar inwoners in West-Vlaanderen, maar niet iedereen zit daarop te wachten.


  In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad kondigt donderdag onder meer de extreemrechtse organisatie Voorpost een demonstratie aan. Ook de gelijkgestemde Vlaamse Autonome Nationalisten laten weten het koninklijk bezoek te willen verstoren. De anarchistische groep Lastige Bruggeling beplakte woensdag al een aantal standbeelden in de stad met stickers met leuzen.

  De burgemeester van Brugge waarschuwt tegenstanders dat demonstreren alleen is toegestaan als daarvoor vooraf toestemming is verleend. ''Wie geen aanvraag indient, zal meteen administratief worden aangehouden'', aldus Renaat Landuyt.

  Het vorstenpaar komt 's ochtends aan op de Markt in Brugge. Daarna worden Filip en Mathilde ontvangen in het stadhuis en brengen ze een groet aan het volk vanaf het balkon. Ook maken ze een vaartochtje door de stad.

  Filip nam in juli het ambt over van zijn vader, Albert II. In september en oktober brengen Filip en Mathilde kennismakingsbezoeken aan alle provinciehoofdsteden in België.

  24 oktober 2013 - 17:05