×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Elisabeth doopt patrouilleschip

  Filip en Mathilde ook aanwezig bij ceremonie

  Prinses Elisabeth doopt patrouilleschip

  De Belgische prinses Elisabeth heeft dinsdag op de marinebasis van Zeebrugge het patrouilleschip P902 Pollux gedoopt. De dertienjarige hertogin van Brabant, zoals de titel van de Belgische troonopvolgster luidt, werd vergezeld door haar ouders koning Filip en koningin Mathilde.


  Voor de jonge prinses Elisabeth was het de eerste keer dat ze een schip mocht dopen. Het kapotgooien van een fles champagne op de romp van de Pollux ging niet meteen goed, maar uiteindelijk slaagde Elisabeth toch in haar taak. Haar moeder doopte vorig jaar al het eerste patrouillevaartuig, de P901 Castor.

  Anders dan haar (bijna) leeftijdgenootje prinses Amalia in Nederland, wordt Elisabeth door haar ouders met enige regelmaat meegenomen bij publieke optredens en heeft de prinses ook al enkele officiële taken verricht. Zo las ze in oktober vorig jaar op Lichtfront, een herdenkingsplechtigheid in het kader van de Eerste Wereldoorlog, in de drie landstalen een brief voor waarin ze opriep de oorlog nooit te vergeten.

  7 mei 2015 - 09:53