×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

  Prinses Astrid praat over antipersoonsmijnen

  Prinses Astrid neemt dinsdag in Wenen deel aan een vergadering over antipersoonsmijnen. Dat zijn landmijnen die vlak onder de grond worden begraven en ontploffen als er iemand overheen loopt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de landen die een speciaal verdrag hebben ondertekend over deze landmijnen.


  België heeft het verbod op antipersoonsmijnen al in 1995 ingevoerd en vervult sindsdien een voortrekkersrol in de strijd tegen dit type landmijn. Prinses Astrid is daarbij betrokken. De prinses zal op de vergadering onder meer een panel over de bijstand aan slachtoffers van antipersoonsmijnen openen.

  De Belgische royal is sinds 2013 gezant van de Conventie van Ottawa. In die Canadese stad werd in 1997 een verdrag getekend om antipersoonsmijnen in de ban te doen.

  19 december 2017 - 09:31