×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent overwoog emigratie naar Libië

  Laurent klaagt bij Belgische regering

  Prins Laurent overwoog emigratie naar Libië

  Prins Laurent van België heeft overwogen naar Libië te emigreren. Dit zegt hij in een reportage die de Belgische publieke omroepen VRT en RTBF woensdagavond uitzenden.

  “Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen”, zegt de prins in het VRT-programma Pano, dat woensdagavond een uitzending wijdt aan de gerechtelijke strubbelingen van de prins met de Libische staat die hem niet wil vergoeden voor het stopzetten van een herbebossingsproject.

  Prins Laurent schreef onlangs een brief naar premier Charles Michel met de vraag hem te helpen om een schadevergoeding te krijgen van de Libische staat. Laurents probleem draait om een contract dat zijn organisatie in 2008 sloot voor een groot herbebossingsproject in Libië. Het land zegde het contract in 2010 echter eenzijdig op. Sindsdien vecht de prins voor vergoeding van de kosten die zijn gemaakt. De som zou inmiddels oplopen tot 50 miljoen euro.

  In de tv-uitzending klaagt prins Laurent dat de regering hem niet geholpen heeft het geld terug te vorderen. Premier Michel liet Laurent weten dat de Belgische regering hem niet kan helpen. De Belgische regering moet zich houden aan de resoluties van de Verenigde Naties en de Europese regelgeving. Er lopen verschillende internationale sancties tegen Libië waardoor onder meer Libische fondsen zijn bevroren.

  14 februari 2019 - 13:15