×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent krijgt 6.000 euro méér volgens begroting

  Prins Laurent krijgt 6.000 euro méér volgens begroting

  Op de begroting van het Belgische koningshuis voor 2019 is niets te merken van de sanctie die prins Laurent opgelegd kreeg. In plaats van een lager bedrag staat achter zijn naam juist een som die hoger is, melden Belgische media.


  Laurent, de broer van koning Filip, krijgt volgend jaar 320.000 euro op zijn rekening gestort, dat is 6000 meer dan in 2018. "De éénmalige sanctie die hij opgelegd kreeg, wordt op een administratieve manier doorgevoerd", zegt een woordvoerder tegen Het Laatste Nieuws. De dotatievermindering wordt daarom niet opgenomen in de begroting.

  De Belgische regering legde de maatregel op omdat Laurent ondanks eerdere waarschuwingen buitenlandse contacten had zonder daarvoor toestemming te vragen van de regering of het paleis. De prins, die overigens in beroep is gegaan, moet daarom 46.000 euro inleveren.

  In totaal kost het Belgische koningshuis de belastingbetaler volgend jaar ruim 36,6 miljoen euro, ruim 200.000 meer dan dit jaar. Daarvan is 12,2 miljoen bedoeld voor koning Filip. Zijn vader koning Albert krijgt 961.000 euro.

  18 oktober 2018 - 09:52