×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent beschuldigd van fraude

  De Belgische prins Laurent is opnieuw in opspraak gekomen. De politieke partij N-VA beschuldigt de broer van koning Filip ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten, schrijven de Belgische kranten Het Nieuwsblad en De Standaard donderdag.


  Laurent vermeldde volgens N-VA 54 activiteiten maar daar stond zijn veelbesproken bezoek aan de Chinese ambassade niet tussen. 'Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst', zegt N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. 'We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is'.

  Laurent moet een verslag van zijn activiteiten inleveren bij het parlement om recht te hebben op zijn toelage. De NV-A wil nu een wetsvoorstel indienen waardoor valse verklaringen kunnen worden bestraft.

  Eind maart stemde het Belgische parlement al in met het korten op de toelage van prins Laurent. Hij moet dit jaar 15 procent inleveren omdat hij zonder toestemming van de regering in militair uniform de viering van de negentigste verjaardag van het Chinees leger bijwoonde.

  17 mei 2018 - 10:11