×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Amedeo gaat weer in België wonen

  Zoon van prinses Astrid trouwt op 5 juli

  Prins Amedeo gaat weer in België wonen

  De Belgische prins Amedeo gaat in Brussel wonen en werken. Dat heeft zijn moeder prinses Astrid maandag tijdens een schoolbezoek in Sint Niklaas verteld aan Het Nieuwsblad. Amedeo, die op 5 juli trouwt in Rome, woont en studeert nu nog in New York.


  Volgens prinses Astrid zocht haar zoon aanvankelijk naar een baan in Londen, de stad waar hij eerder studeerde aan de School of Economics en waar hij ook zijn aanstaande vrouw Lili Rosboch von Wolkenstein leerde kennen. Ook Amedeo’s zussen Maria Laura en Luisa Maria wonen in de Britse hoofdstad, waar ze kunnen ontsnappen aan het spiedende oog van de Belgische pers.

  Astrid is blij met de keuze van haar oudste zoon. "Voor een moeder is het natuurlijk fijn als je zoon dichtbij woont, met het oog op toekomstige kleinkinderen", liep Astrid, zelf moeder van 5 kinderen, alvast op de feiten vooruit. Amedeo werkte sinds 2009 in New York, maar ging vorig jaar weer studeren aan de Columbia universiteit. Ook zijn verloofde woont en werkt al die tijd in de Big Apple.

  Astrid was in Sint Niklaas op uitnodiging van een school die graag samen met haar en echtgenoot prins Lorenz de komende 30e huwelijksverjaardag van het paar wilde vieren. Astrid kwam alleen, maar de ontvangst was er niet minder hartelijk om, zo liet de prinses weten aan Het Nieuwsblad. "Spijtig dat mijn dochter Laetitia Maria er niet kan zijn want zij is even oud als jullie. Zij zou dit prachtig hebben gevonden, maar ze moest zelf naar school”, zei Astrid.

  28 mei 2014 - 11:11