×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Philippe Geubels op verjaardagsvisite bij koning Filip

  De Belgische koning houdt zich betrokken met zijn inwoners

  Philippe Geubels op verjaardagsvisite bij koning Filip

  De felicitaties voor de jarige koning Filip stromen binnen. De Belgische koning viert maandag zijn 59e verjaardag. “Bedankt voor u verjaardagswensen”, schrijft Filip op sociale media. Dat doet hij niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits en Engels.

  Koning Filip deelt zijn verjaardag met caberatier Philippe Geubels, die vandaag door de koning werd uitgenodigd om samen hun verjaardag te vieren.

  Anders dan in Nederland is de verjaardag van de koning geen nationale feestdag. In België wordt Koningsdag jaarlijks op 15 november gevierd, omdat dit de naamfeestdag is van de eerste Belgische koning, Leopold I.

  Koning Filip heeft maandag geen officiële verplichtingen en koningin Mathilde evenmin. In het Belgische koninklijk gezin wordt dinsdag alweer een verjaardag gevierd, Filip en Mathildes jongste dochter Eléonore wordt dan 11 jaar.

  15 april 2019 - 12:47