×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paola draagt erevoorzitterschap over aan Mathilde

  ‘Voor mij is het moment aangebroken om de fakkel door te geven’

  Paola draagt erevoorzitterschap over aan Mathilde

  De Belgische koninginnen Paola en Mathilde brachten vanmorgen gezamenlijk een bezoek aan Child Focus, een stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Tot voor kort was Paola erevoorzitter van de stichting, haar schoondochter heeft die taak overgenomen.


  Paola sprak de aanwezigen toe: ‘Voor mij is het moment aangebroken om de fakkel door te geven. In een geest van continuïteit heb ik het plezier om mijn erevoorzitterschap toe te vertrouwen aan de koningin. Ik ben er zeker van dat ze goed omkaderd is en dat ze haar taak goed zal vervullen.’

   

  Child Focus was het troetelkind van koningin Paola die zich er vanaf 2002 intensief mee heeft bemoeid. Het terugtreden ten behoeve van Mathilde kwam dan ook voor veel volgers van het koningshuis als een verrassing. De verwachting was dat Paola haar erevoorzitterschap zou voortzetten, zoals ook koningin Fabiola nog twee decennia verbonden bleef aan de Koningin Elisabeth muziekwedstrijd. Pas vorig jaar heeft ze haar taak overgedragen aan Mathilde.

  Mathilde heeft het erevoorzitterschap van Child Focus aanvaard ''gezien de relevante rol van de stichting in onze samenleving en het belang dat hare majesteit de koningin hecht aan het welzijn van kinderen'', aldus een mededeling van het hof. ''De koningin engageert zich in de strijd tegen verdwijningen en alle vormen van seksueel misbruik van kinderen in ons land'', zo werd eraan toegevoegd.

  Koningin Paola verdwijnt niet helemaal uit zicht. Zij blijft erevoorzitterschap van het Beschermingscomité van de koepelorganisatie Missing Children Europe.

  31 januari 2014 - 16:06