×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis ontkent huwelijksproblemen Laurent en Claire

  Vraagtekens bij mysterieuze verklaring prins

  Paleis ontkent huwelijksproblemen Laurent en Claire

  In de Belgische media verschenen zaterdag geruchten dat het niet goed gaat met het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire. De prinses is al weken niet meer in het openbaar gezien en de prins reageerde mysterieus toen hij daarover vragen kreeg.


  Een zichtbaar droevige prins Laurent wilde niet teveel ingaan op de geruchten. In een kort gesprek met de Belgische zender VTM zei hij: 'Ze is niet ziek, nee. Maar het is juist dat ze niet meer komt,' aldus de prins. Volgens de prins is Claire niet ziek. 'Ze komt gewoon niet meer mee', legt Laurent uit. Op de vraag of er andere problemen waren ging hij niet in. Op de vraag of het goed met hem ging zei hij: 'Het gaat, het gaat.' Opmerkelijk is ook dat het Belgische Paleis aanvankelijk geen commentaar wilde geven op vragen over een mogelijke huwelijkscrisis. Op zaterdag kwam er alsnog een verklaring: 'Prins Laurent en prinses Claire willen de leugenachtige berichten die opduiken in de media, formeel ontkennen. Ze vragen de pers om hun privé-leven en dat van hun kinderen te respecteren.' De prins verklaarde veertien dagen geleden nog zijn liefde voor zijn vrouw in een opmerkelijk persbericht. 'Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Prinses Claire, wil Z. K. H. Prins Laurent met heel zijn hart zeggen hoe gelukkig hij is dat hij haar heeft ontmoet, dat hij haar hoogacht, hoeveel hij van haar houdt en dat hij haar erg dankbaar is voor de prachtige kinderen die ze hebben en die hen vervullen met geluk en trots. Elke dag die voorbijgaat is een geluk om het leven met haar te delen.' De verklaring, die de prins via een persbureau liet verspreiden, zorgde al voor de eerste geruchten dat Laurent iets goed te maken had.  Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is er andere reden voor de afwezigheid van Claire en de somberheid van Laurent. De prins zou zijn vrouw niet meer meenemen naar verplichtingen omdat hij nu belasting betaalt over zijn toelage. Om kosten te besparen zou hij zijn vrouw thuis laten. Ze hoeft dan geen nieuwe kleding te  kopen en niet naar de kapper. 

  1 februari 2014 - 10:20