×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oom koningin Mathilde vrijgesproken van oplichting

  'Nonkel Henri' al eens vrijgesproken

  Oom koningin Mathilde vrijgesproken van oplichting

  Graaf Henri d'Udekem d'Acoz, de oom van de Belgische koningin Mathilde, is vrijgesproken van oplichting.


  De 86-jarige graaf zou een stel hebben opgelicht voor 175.000 euro. Echter daarvoor zag de rechter onvoldoende bewijs, zo melden Belgische media.

  In eerste instantie was d’Udekem d’Acoz nog veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 16.500 euro. De graaf werd ervan beschuldigd dat hij, werkzaam als advocaat, samen met een handlanger het stel in kwestie had opgelicht. De graaf ging in beroep tegen de straf, en werd vrijgesproken.

  Aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws laat d’Udekem d’Acoz weten dat hij na de uitspraak werd gebeld door zijn nicht, Mathilde. “Ik ben blij dat ik haar het nieuws kon vertellen.”

  De oom van Mathilde, ook bekend als ‘nonkel Henri’, is eerder al eens in hoger beroep vrijgesproken in een andere oplichtingszaak. De graaf werd er toen van verdacht dat hij landbouwgrond had omgezet in waardevollere bouwgrond.

  6 december 2019 - 12:22