×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook koning Filip houdt tv-toespraak

  Europese vorsten proberen hun volk hart onder de riem te steken

  Ook koning Filip houdt tv-toespraak

  In ons land sprak premier Rutte het volk toe en uitte koning Willem-Alexander op onder meer Instagram nog eens zijn dank en waardering voor hulpverleners, werkenden en iedereen die meedenkt. In België sprak koning Filip op tv zijn volk toe.


  Gisteravond rond dezelfde tijd als de toespraak van premier Rutte konden onze zuiderburen kijken en luisteren naar hun koning, Filip. Hij benadrukte dat het land zich in een cruciale fase bevindt om het virus niet verder te verspreiden.

  De maatregelen die ook België heeft getroffen, zoals het sluiten van de scholen en verbieden van evenementen, vraagt een groot aanpassingsvermogen van iedereen, zo meende hij. “We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons.”

  Lees ook:

  Hij bedankte ook de hulpverleners en ouderen die nu in afzondering leven. Bovendien richtte hij zich tot de jongeren van het land: “Ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd. Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden.”

  Filip sprak ten slotte de hoop uit dat de beproeving het land sterker zal maken.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  17 maart 2020 - 10:08