×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe musical over leven koning Boudewijn

  Studio 100: 'een fantastische kroniek van een vorst'

  Nieuwe musical over leven koning Boudewijn

  Het leven van de Belgische koning Boudewijn wordt mogelijk het onderwerp van een nieuwe musical. Productiehuis Studio 100 werkt aan een stuk over de in 1993 overleden vorst, melden Belgische media.

  “Studio 100 heeft een invalshoek gevonden die de sleutel vormt tot een fantastische kroniek van een vorst, een volk én zijn natie”, zo staat in de aankondiging van Studio 100. De musical krijgt de naam Boudewijn, maar over de cast, de datum of locatie van de première is nog niets bekend.

  Boudewijn moet in België de opvolger worden van het succesvolle stuk ’40-’45, over de Tweede Wereldoorlog. Voor die musical zijn al meer dan 565.000 kaartjes verkocht.

  Koning Boudewijn, de oom van de huidige koning Filip, was van 1951 tot zijn dood in 1993 vorst van België. Hij stierf op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand.

  16 februari 2019 - 13:00