×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • N-VA-Kamerlid tegen meer geld voor Albert

  N-VA-Kamerlid tegen meer geld voor Albert

  Theo Francken, Kamerlid van de Belgische partij N-VA vindt het 'bijzonder stuitend' dat de onlangs afgetreden koning Albert de regering heeft gevraagd om sommige kosten van hem over te nemen. "Hij is zeer riant bedeeld en maakt bovendien deel uit van een van de rijkste families van ons land", zegt Francken tegen Belga.


  Koning Albert deed dit verzoek omdat hij moeite heeft zijn levensstijl te behouden nu er gesnoeid is in zijn dotatie, de financiële tegemoetkoming die hij krijgt. De koning ontvangt momenteel een vergoeding van 923.000 euro, dat is een stuk minder dan de 11,5 miljoen die hij als koning in de laatste fase van zijn regeerperiode kreeg. Volgens Francken is de toelage die koning Albert nu krijgt niet uit de lucht gegrepen. "Filip en Mathilde hebben altijd zo geleefd als kroonprinselijk paar."

   

  Het Nieuwsblad schrijft dat de dotatie van Albert vaststaat. Het idee is daarom dat de overheid bepaalde onkosten zou kunnen dragen. Het N-VA-kamerlid lijkt liever een andere oplossing te willen vinden. "Dat hij zelf eens kijkt waar hij kan besparen, zoals hij iedereen in zijn kerstboodschap heeft aangeraden."

  7 november 2013 - 10:11