×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Muziek voor koningin Mathilde en Peng Liyuan

  Chinese first lady met Belgische koningin naar museum

  Muziek voor koningin Mathilde en Peng Liyuan

  Peng Liyuan, de vrouw van de Chinese president Xi Jinping, heeft maandagmorgen samen met koningin Mathilde het muziekinstrumentenmuseum (MIM) in het centrum van Brussel bezocht. Ze werden er onder meer getrakteerd op enkele korte optredens.


  Peng Liyuan en koningin Mathilde bewonderden in het museum onder meer een deel van de collectie blaasinstrumenten van Adolphe Sax, de Belgische bouwer van muziekinstrumenten die vooral bekend is van de uitvinding van de saxofoon. Er werd daarnaast ook een deel van de collectie traditionele Chinese instrumenten getoond.

  Daarna kon de Chinese first lady, zelf een voormalige zangeres, luisteren naar enkele korte optredens. Saxofonist Steven Delanoye bracht volgens persbureau Belga eerst het nummer Bluesette van Toots Thielemans. Vervolgens bespeelde Claire Chantrenne de guzheng, een traditioneel Chinees muziekinstrument. Daarna brachten Li Jingxian en Evelyne Bohen nog een versie van Belle nuit, ô nuit d'amour van de Franse componist Jacques Offenbach. Tot slot zong Ema Keley het nummer L'avenir c'est l'espoir.

  Na afloop van de optredens bood Peng Liyuan het museum een pezhu (een Chinees muziekinstrument), boeken en cd's met traditionele muziek aan. "België is niet enkel een economisch centrum van Europa, maar ook een cultureel centrum", zo sprak de Chinese presidentsvrouw.

  31 maart 2014 - 16:11