×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mogelijk tweede sanctie prins Laurent

  Prins Laurent wordt mogelijk weer op de vingers getikt door de Belgische regering. Dat schrijft premier Charles Michel aan de prins in een brief waar De Standaard inzage in had.


  In de brief wijst Michel erop dat Laurent mogelijk niet terughoudend genoeg communiceert, waartoe hij als lid van de koninklijke familie wel verplicht is. Het zou niet gaan om uitlatingen van de prins zelf, maar wel van zijn advocaat Laurent Arnouts. De premier verwijst naar ‘talrijke mediaoptredens’ van de advocaat, waaronder een interview in De Standaard waarin Arnouts de wet ter discussie stelt waarop de regering zich beroept om Laurent te straffen.

  Laurent werd eerder al gestraft met een vermindering van 15 procent van zijn jaarlijkse toelage. De jongere broer van koning Filip bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in uniform de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China mee te vieren. Een foto ervan zette hij zelf op internet. Het was niet de eerste keer dat Laurent solo optrad. Michel had hem daarvoor al eerder op het matje geroepen. In januari kreeg hij een 'laatste waarschuwing’ van Michel, nadat de prins zonder fiat een ontmoeting had met de premier van Sri Lanka.

  Deze sanctie moet nog door het parlement worden goedgekeurd. De prins mag zich nog verdedigen tegenover een speciale Kamercommissie.

  2 maart 2018 - 11:00