×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde bij studiedag over cyberpesten

  Koningin sprak met jongeren over hun eigen ervaringen met pesten

  Mathilde bij studiedag over cyberpesten

  De Belgische koningin Mathilde is donderdag op de Universiteit Antwerpen ontvangen tijdens een studiedag over cyberpesten. Zij bezocht de onderwijsinstelling in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten, meldt persbureau Belga.


  Pestexpert Gie Deboutte gaf een inleidende toespraak waarin hij onder meer wees op de soms dunne lijn tussen daderschap en slachtofferschap. Ook benadrukte Deboutte dat ouders een belangrijke rol spelen in de aanpak van pestgedrag. "Opvoeden betekent dat je kinderen stuurt wanneer nodig, stimuleert en ondersteunt als ze vastzitten", zei hij.

  De koningin luisterde vervolgens naar vier jongeren die praatten over hun eigen ervaringen met pesten via internet. Een van hen vond dat het sociale netwerk Facebook te weinig doet om cyberpesten tegen te gaan. Aan de universiteit wordt momenteel een zogeheten 'serious game' ontwikkeld die jongeren wapent tegen pestkoppen.

  27 februari 2014 - 17:17