×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde bezoekt schoolproject voor zieke kinderen

  Belgische koningin te gast op school in Menen

  Mathilde bezoekt schoolproject voor zieke kinderen

  De Belgische koningin Mathilde heeft dinsdag in het Sint-Aloysiuscollege in Menen een les gevolgd. De vrouw van koning Filip kwam een kijkje nemen bij het Bednet-project, dat zieke kinderen in staat stelt om vanuit huis lessen via de computer en een webcam te volgen. Dat meldt persbureau Belga.


  Mathilde ontmoette leerlinge Ellen Bettens, die herstelt van een operatie en noodgedwongen de lessen thuis via Bednet moet volgen. De leerlingen van de klas van Ellen gaven voorbeelden waarom Bednet goed is. "Zo blijven we Ellen zien en verruimt ze haar leefwereld. Ze moet niet altijd denken aan haar ziekte", vertelden ze. Ellen kan al sinds september niet meer naar school gaan, wegens een hersentumor.

  De koningin volgde een deel van de les en werkte met Ellen via Bednet mee aan een groepsproject. Na het groepswerk kwam Ellen zelf nog naar de klas om de koningin te ontmoeten. Ze gaf haar een knutselwerkje en een boekje met daarin haar levensverhaal.

  Bednet ondersteunt dit schooljaar 234 kinderen. Negen op de tien Bednetters kunnen zo na een periode van afwezigheid op school weer gemakkelijk meedoen of overgaan naar het volgende schooljaar.

  17 maart 2015 - 14:41