×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lichaam Fabiola in grafkelder Laken

  Uitvaart Belgische koningin-weduwe afgerond

  Lichaam Fabiola in grafkelder Laken

  De Belgische en Luxemburgse vorstenhuizen hebben vrijdag aan het begin van de middag in de Onze Lieve Vrouwe-kerk van Laken, om de hoek van het paleis van Laken, afscheid genomen van koningin Fabiola. Terwijl de kist met haar stoffelijk overschot naar de grafkelder van de kerk werd gebracht, verliet de familie de kerk voor een ontvangst en lunch op het paleis.


  Daar wachtten ook de buitenlandse koninklijke gasten die de uitvaartdienst ’s morgens in de kathedraal van Brussel hadden bijgewoond. Tijdens de korte plechtigheid in de parochiekerk van Fabiola – kasteel Stuyvenberg waar ze tot haar overlijden woonde bevindt zich op het uitgestrekte terrein van het paleis van Laken – brachten twee medewerkers van de koningin een persoonlijk eerbetoon.

  Ze haalden persoonlijke herinneringen op aan Fabiola, die alles ‘fenomenaal’ vond. "Voor ons was u fenomenaal. We zijn o zo dankbaar dat we voor u hebben mogen werken", werd gezegd. Daarna werd de kist gezegend en bewierookt alvorens deze naar de crypte werd gebracht.

  Fabiola’s lichaam wordt geplaatst in het grafmonument van haar in 1993 overleden echtgenoot koning Boudewijn. Het publiek kan op gezette tijden in het jaar de grafkelder bezoeken.

  12 december 2014 - 13:30