×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lastig: kiest prinses Elisabeth voor België of voor school?

  Belgische prinses staat voor erg moeilijke keuze

  Lastig: kiest prinses Elisabeth voor België of voor school?

  De oudste telg van Filip en Mathilde, Elisabeth, studeert aan een internationale school in Wales. En die school heeft nu besloten dat studenten die terug willen naar hun thuisland, niet meer mogen terugkeren.


  Het heeft alles te maken met corona. Hoe kan het ook anders. Elisabeth is student aan het Atlantic College in Wales, in het Verenigd Koninkrijk. Haar school komt met strenge maatregelen om de verspreiding van corona te beperken.

  Zo mogen studenten die nu – óf in de aanstaande Paasvakantie – naar huis gaan, niet meer terugkomen. Wel worden er digitale lessen verzorgd, zodat thuis de studie kan worden voortgezet. De eerstejaarsstudenten zijn zelfs allemaal naar huis gestuurd. Zij zouden een te groot risico vormen voor de oudere studenten die eindexamen gaan doen binnenkort.

  Lees ook:

  Prinses Elisabeth is één van die ouderen studenten. En voor haar staan er dus eindexamens gepland. Zij mag de schoolcampus niet verlaten. Tenzij er ‘uitzonderlijk goedgekeurde omstandigheden’ zijn, zo meldt de school. Als Elisabeth naar België zou gaan, mag ze dit volledige schooljaar niet meer terugkeren naar Atlantic College. En dus mogelijk ook haar eindexamens niet meer doen.

  Elisabeths broertjes, Gabriël en Emmanuel en haar zusje Eléonore zitten al thuis in België vanwege corona. Zij volgen alle drie onderwijs aan verschillende scholen, maar ook in België is dat nu opgeschort.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  16 maart 2020 - 12:51