×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke steun voetballers op Twitter

  Ook Italiaanse troonpretentent supporter van België

  Koninklijke steun voetballers op Twitter

  Het wereldkampioenschap voetbal houdt wereldwijd miljoenen voetbalfans bezig, ook op Twitter. De koninklijke twitteraars vormen daarop geen uitzondering zoals de afgelopen dagen weer is gebleken. Het Belgische koningspaar reageerde dinsdagnacht meteen met gelukwensen op de overwinning van het nationaal elftal op Amerika. "Fier op Belgische voetballers, #Rode Duivels bedankt", twitterde het paleis.


  De Duivels kregen ook steun uit onverwachte hoek. De Italiaanse prins Emanuele Filiberto herinnerde zijn 106.000 volgers – koning Filip heeft er nog maar 17.500 – aan zijn Belgische wortels. "Bravo les Belges", twitterde de troonpretendent onder verwijzing naar zijn grootmoeder, koningin Maria José, zus van Filips grootvader koning Leopold. "Nu is elk excuus goed", zei Emanuele Filiberto er bij.

  Eerder in de week hadden Oranje-twitteraars Pieter van Vollenhoven, prinses Mabel en prins Pieter-Christiaan al gereageerd op de overwinning van het Nederlands elftal op Mexico. Van Vollenhoven deed dat vanaf de Malediven, waar hij op duikvakantie is. "Wat heeft de Leeuw fantastisch gestreden tot op het laatste moment! Met 8 Nederlanders op een eiland in de Malediven het was een feest!", berichtte Pieter van Vollenhoven, terwijl Mabel toch ook aan haar Mexicaanse vrienden dacht voor wie ze spijt voelde.

  2 juli 2014 - 10:36