×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke Serres gaan opnieuw open

  Koninklijke Serres gaan opnieuw open

  De koninklijke serres van het paleis van Laken gaan weer open voor het grote publiek. Ook de Congoserre, die de voorbije jaren dicht bleef door restauratiewerken, is vanaf komend weekend te bezoeken.


  Het is een jaarlijkse gewoonte dat de koninklijke serres drie weken zijn opengesteld, dit jaar van zaterdag 21 april tot en met vrijdag 11 mei. 'Alphonse Balat, de architect van Leopold II, heeft ze gebouwd', legt Michel Dekens uit. Hij is de verantwoordelijke van het domein van Laken. 'De bouw van de eerste serre, de wintertuin, begon in 1874, de laatste serre werd in 1905 afgewerkt', zo vertelt Dekens over de ontstaansgeschiedenis.

  Koningin Mathilde van België vertelt in het Vlaamse jeugdjournaal Karrewiet dat het een jaar aan onderhoud kost om de serres drie weken te kunnen tonen aan het publiek.

  Rolstoelgebruikers en mensen die slecht te been zijn, kunnen dit jaar makkelijker een bezoek brengen aan de serres en de paleistuinen. Ten eerste is er een aangepast traject, waarbij ze zowat de helft van het volledige parcours kunnen zien. Op 8 mei is een speciale dag waarbij vijftig vrijwilligers van het leger minder mobiele bezoekers zullen helpen zodat zij het hele parcours kunnen afleggen.

  De openingsuren en -dagen variëren, maar meestal zijn de serres open van 9.30 uur tot 15.30 uur. Twaalf keer openen de serres ook 's avonds hun deuren.

  20 april 2018 - 14:17