×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bewijst eer aan gesneuvelden

  Een eervol bezoek voor Mathilde en Filip

  Koningspaar bewijst eer aan gesneuvelden

  Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken zondag voor een vierdaags staatsbezoek naar Zuid-Korea. Het bezoek zal zich beperken tot de hoofdstad Seoel, waar Filip de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zal ontmoeten. Koningin Mathilde treft op haar beurt de echtgenote van de president en klassieke zangeres Kim Jung-sook, en de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki Moon.

  De koning en koningin zullen tijdens hun bezoek eer bewijzen aan de Belgische soldaten die zijn gesneuveld tijdens de Koreaanse Oorlog. Dat doen zij door een krans te leggen op de nationale begraafplaats van Seoel en door langs te gaan bij het Belgische monument op de gedenkplaats voor oorlogsslachtoffers.

  Verder zal het koninklijk paar verschillende colleges bijwonen die vanwege hun bezoek worden georganiseerd. Die gaan onder andere over ‘smart cities’ en de circulaire economie, maar er is ook een taekwondo-show. Voor economie is veel aandacht tijdens het bezoek: in het kielzog van de koning en koningin reist een honderdtal bedrijven mee. Voor dinsdag- en woensdagavond staan een staatsbanket en een Belgisch concert op de planning

  Het koninklijk paar wordt op het bezoek vergezeld door de minister-president van Brussel Rudi Vervoort, de minister-president van het Franse gedeelte van België Rudy Demotte en de minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem. Namens Vlaanderen gaat de minister van Economie Philippe Muyters mee.

  24 maart 2019 - 09:41