×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Paola op zoek naar Kuifje

  Speurtocht

  Koningin Paola op zoek naar Kuifje

  De Belgische koningin Paola bracht vandaag samen met jongeren een bezoek aan het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel.


  Kuifje als gids

  Het bezoek van de moeder van koning Filip vond plaats in het kader van het project Kuifje in België van stichting Habbekrats. Die organisatie brengt tijdens de voorjaarsvakantie een aantal Nederlandstalige en Franstalige Belgische jongeren in contact met jonge vluchtelingen. Een hele week lang trekken ze samen langs een paar belangrijke bezienswaardigheden in België met Kuifje als gids. “We brengen de jongeren, die anders niet zouden samenkomen, hier samen in goede en mooie omstandigheden. Je ziet dat de jongeren elkaar heel snel omarmen en voor elkaar beginnen te zorgen”, zegt Dries Boeye van Habbekrats tegen Belga.

  LEES OOK:

  Taart

  Voordat de jongeren met de 82-jarige Paola aan de speurtocht begonnen, genoot het gezelschap van een stukje taart. Ondertussen deelden de jongeren hun verhalen en ervaringen met het project dat wordt ondersteund door de Stichting Koningin Fabiola. Die zet zich in voor jongeren die moeite hebben zich te integreren in de maatschappij.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  26 februari 2020 - 17:05