×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Paola is hersteld van een ongeluk

  Belgische koninklijke familie viert Koningsdag

  Koningin Paola is hersteld van een ongeluk

  Koningin-moeder is volgende week vrijdag gewoon weer bij het traditionele Te Deum ter gelegenheid van de Belgische Koningsdag. Vorig jaar was de moeder van koning Filip vanwege gezondheidsredenen afwezig.

  De 82-jarige koningin werd vorig jaar september getroffen door een herseninfarct en was in november nog herstellende. Dit jaar is ze er dus wel bij, net als haar man koning Albert II en prins Lorenz, de echtgenoot van prinses Astrid. Dat maakte het Belgische hof donderdag bekend.

  Ondanks het ontbreken van koningin Paola was de Belgische koninklijke familie vorig jaar in grotere getale aanwezig bij het Te Deum in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel. Naast Albert en Lorenz waren toen ook prinses Astrid, prins Laurent en prinses Claire van de partij. Volgens traditie is de regerende koning Filip niet bij het feest waar hij zelf wordt geëerd, en ook koningin Mathilde is er volgens datzelfde gebruik niet bij.

  Koningsdag valt in België altijd op 15 november omdat dit de naamfeestdag is van de eerste Belgische koning, Leopold I.

  7 november 2019 - 10:56