×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde naar muziekconcours

  Halve finales Elizabeth-wedstrijd zonder Belgen

  Koningin Mathilde naar muziekconcours

  Koningin Mathilde is maandag in Brussel bij de eerste sessie van de halve finales van de Koningin Elisabeth-wedstrijd. Na de voorronden vorige week, waaraan 76 pianisten deelnamen, zijn nu nog 24 musici over die deze week ieder twee keer moeten optreden voor de internationale jury om te bepalen wie er naar de finaleronde gaan.


  Elke dag zijn er twee zittingen waarin telkens vier pianisten aan de beurt komen. Twee van hen spelen een concerto van Mozart, waarbij het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië ondersteuning verleend. De kandidaten hebben de keuze uit vier concerti. De andere twee voeren een recital uit, waarin ten minste één verplicht nummer is opgenomen van Fabian Fiorini, Tears of Lights. Bij een volgende sessie is het omgekeerd.

  Koningin Mathilde, die deze week als beschermvrouw van het muziekconcours een paar keer komt luisteren, komt onder de halve finalisten geen Belgische deelnemers meer tegen. Yannick Van de Velde en Florian Noack zijn beiden uitgeschakeld. "De wedstrijd was op een heel hoog niveau. Ik heb bijna op mijn best gespeeld, het was het beste dat ik op dat moment kon doen", zei Van de Velde na zijn eliminatie.

  9 mei 2016 - 13:44