×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde vraagt aandacht voor vluchtelingen

  Koningin Mathilde vraagt aandacht voor vluchtelingen

  Koningin Mathilde heeft maandag vanuit Jordanië een speciale boodschap gestuurd ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties. Daarin wenste ze allereerst 'iedereen een goede dag van de VN toe'. Daarnaast wilde ze 'in het bijzonder de vele VN-medewerkers wereldwijd bedanken voor hun inzet'.


  Koningin Mathilde is sinds kort speciaal pleitbezorger van de VN op het gebied van de verwezenlijking van duurzame ontwikkelingsdoelen. In dat kader brengt ze een tweedaags bezoek aan Jordanië, dat 655.000 vluchtelingen uit Syrië opvangt. In haar boodschap spreekt de Belgische koningin daar ook over.

  "Als pleitbezorger stel ik vast dat de humanitaire noden hier in Jordanië enorm zijn. Het land, samen met de VN, levert enorme inspanningen om de vluchtelingen uit de regio op te vangen. Alle vluchtelingenkinderen hebben nood aan onderwijs en een goede gezondheidszorg", aldus Mathilde.

  De kinderen die aan de oorlog in Syrië zijn ontkomen hebben volgens haar psychologische bijstand nodig. "Daarom vraag ik speciale aandacht voor onderwijs, gezondheidszorg, en in het bijzonder het mentale welzijn van de vluchtelingen."

  De koningin feliciteerde in haar boodschap de hulpverleners voor hun dagelijkse inzet. "Ook de Jordaanse vrijwilligers en families die deze kwetsbare mensen opvangen, verdienen lof".

  24 oktober 2016 - 16:01