×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde vecht tegen cyberpesten

  Koningin Mathilde vecht tegen cyberpesten

  Koningin Mathilde van België vestigt de aandacht op cyberpesten door komende week een studiedag over dit onderwerp bij te wonen van de Universiteit Antwerpen. Vrijdag begint de Vlaamse week tegen pesten.


  Pesten, en in het bijzonder cyperpesten, met kinderen en jongeren als daders en slachtoffers, is een zorgwekkend fenomeen. De vorstin vraagt aandacht voor deze problematiek, die sterk de ontwikkeling van jongeren kan beïnvloeden. De website van het Belgische koningshuis vermeldt dat de koningin in het bijzonder aandacht wenst te besteden aan preventie, een belangrijke schakel bij het bestrijden van cyberpesten.

  Doel van de studiedag op donderdag 27 februari is om de nieuwste wetenschappelijke onderzoeksresultaten te koppelen aan de ervaringen van leerkrachten, hulpverleners en politie. Door kennis en ervaringen uit te wisselen kan de preventie verbeteren.

  De titel van de studiedag is 'Bits of Help. Nieuwe media inzetten tegen cyberpesten'. De studiedag is onderdeel van het onderzoeksproject Friendly ATTAC, dat staat voor Adaptive Technological Tools Against Cyberbullying. Het project gaat na op welke manier technologische middelen kunnen worden ingezet tegen cyberpesten bij jongeren.

  20 februari 2014 - 09:56