×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde schrijft open brief aan Belgische jeugd

  Steekt ze hart onder de riem én geeft wat goede raad

  Koningin Mathilde schrijft open brief aan Belgische jeugd

  Mathilde en Filip trekken zich het lot van hun landgenoten zeer aan. Op de website van het koninklijk huis staat nu een mooie brief van koningin Mathilde, die ze richt aan alle jongeren van België.


  Ook in België zitten de meeste kinderen en jongeren thuis. Mathilde schrijft dat ze goed begrijpt dat thuiszitten niet altijd even leuk of makkelijk is. Het niet kunnen zien van vrienden al helemaal niet. Ze bedankt specifiek de jongeren die zich goed aan alle maatregelen houden. Die zich als ‘verantwoordelijke burgers’ gedragen.

  En ze snapt ook dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt. Onder meer over hoelang dit alles nog gaat duren. “Door het gebrek aan menselijk contact en activiteiten kan het gebeuren dat sommigen onder jullie zich angstig voelen of het zelfs niet meer zien zitten. Het lukt ook niet altijd om een antwoord te geven op al jullie vragen”, schrijft ze.

  Lees ook:

  Mathilde moedigt de jongeren aan over hun gevoelens te praten, met hun ouders bijvoorbeeld. Maar ook om zelf actief te vragen naar hoe het met anderen gaat. Ze geeft als tip om de dagelijkse routines die ze gewend waren zo goed als mogelijk te blijven volgen. En als ze dan naar buiten gaan voor wat frisse lucht, “blijf dan wel dicht bij huis”.

  Op het Twitter-account van de Belgische royals staat een linkje naar de brief:

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP, monarchie.be.nl. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe

  7 april 2020 - 11:11