×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mathilde pleit bij VN voor geld, goede planning en opvang

  Belgische koningin wil kindsoldaten tegengaan

  Mathilde pleit bij VN voor geld, goede planning en opvang

  De Belgische koningin Mathilde heeft maandagmorgen (lokale tijd) bij de Verenigde Naties een klemmend beroep gedaan op de lidstaten om mee te werken aan de reïntegratie van kindsoldaten in de samenlevingen waar ze leven. "Het is van groot belang dat dit gebeurt", aldus Mathilde in een afwisselend in het Engels en Frans gehouden toespraak in het hoofdkwartier van de volkerenorganisatie.


  De bijeenkomst 'Funding the future: Challenges & Responses to Reintegration of Child Soldiers' was georganiseerd door België en stond onder leiding van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders.

  Het ging alleen vorig jaar al om meer dan tienduizend kinderen die door gewapende groeperingen en strijdkrachten zijn vrijgelaten. Er is geld, goede planning en opvang nodig opdat die kinderen weer kind kunnen zijn en een normaal leven krijgen. "Dat is ieders belang", zo benadrukte koningin Mathilde. Maar daar komt veel bij kijken, en niemand mag worden uitgesloten."

  De rechten van de kinderen zijn voor Mathilde, zo zei ze in haar openingstoespraak, een prioriteit bij haar VN-werk als speciaal pleitbezorger voor de duurzame ontwikkelingsdoelen. In dat kader is ook de Belgische koningin in Ne

  24 september 2018 - 21:18