×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde neemt deel aan rolstoeldans

  'Een enorm betrokken en geëngageerd persoon'

  Koningin Mathilde neemt deel aan rolstoeldans

  Koningin Mathilde van België is van alle markten thuis. Vrijdag zette ze haar beste beentje voor tijdens een sessie meditatief rolstoeldansen.

  Mathilde bezocht in het kader van de Belgische Week van de Zorg een verzorgingscentrum in Deinze voor mensen met een verstandelijke beperking, waar zo’n 400 kinderen en volwassenen worden opgevangen. Behalve praatjes met de personeelsleden mocht de vorstin de zorg ook ‘beleven’ en dat deed ze door enthousiast deel te nemen aan het rolstoeldansen, schrijft Het Laatste Nieuws.

  Volgens directeur Dirk Remy zorgde het bezoek van Mathilde voor een energieboost bij veel zorgvragers. “Koningin Mathilde is een enorm betrokken en geëngageerd persoon, dat zie je onmiddellijk”, zei hij. “Gewoon al de manier waarop ze de kindjes benadert, door onmiddellijk haar hand op hun schouder te leggen, zoiets kan je gewoon niet acteren.”

  16 maart 2019 - 08:11