×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip viert verjaardag

  Belgische koning is 54 jaar geworden

  Koning Filip viert verjaardag

  Koning Filip viert vandaag zijn verjaardag. De Belgische royal is 54 jaar geworden.


  De oudste zoon van koning Albert II en koningin Mathilde heeft een bijzonder jaar achter de rug. Begin juli maakte koning Albert (79) namelijk bekend dat hij vanwege zijn hoge leeftijd en zijn gezondheid zou aftreden. Ongeveer twee weken hierna legde Filip de eed af en werd hij koning van België.

  Hoe de koning zijn verjaardag viert, is niet bekend. Op de website van het Koninklijk Huis valt wel te lezen dat Filip, als hij vrij is, graag thuis is bij zijn familie.

  Het is toch al een feestelijke week voor de Belgische koninklijke familie, want op woensdag mag prinses Eléonore de verjaardagskaarsjes uitblazen. De jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt zes jaar.

  15 april 2014 - 11:02