×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip: van wielrennen naar boksen

  Belgische koning huldigt bokster op het koninklijk paleis

  Koning Filip: van wielrennen naar boksen

  Een dag nadat koning Filip van België Luik-Bastenaken-Luik opende, was hij maandag alweer in sportsferen. Op het koninklijk paleis in Brussel huldigde de koning bokster Delfine Persoon. De bokskampioen schonk de vorst een paar gesigneerde bokshandschoenen, weet persbureau Belga. Op de website van Het Nieuwsblad staat een serie foto's van de audiëntie.


  De 29-jarige Persoon veroverde vorige week in Zwevezele de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. De West-Vlaamse won toen op punten van de Argentijnse Erika Anabella Farias, waardoor alle wereldtitels in haar handen kwamen. Ze was ook al de kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.

  Koning Filip feliciteerde Delfine Persoon uitgebreid voor haar opmerkelijke prestaties en overhandigde haar de kampioensgordel. De bokskampioen kwam niet alleen. De persdienst van het paleis meldt dat ze zich liet vergezellen door haar trainer en manager Filiep Tampere en een aantal bestuurders van onder meer de Koninklijke Belgische Boksbond.

  Zondagochtend mocht koning Filip het startschot lossen voor Luik-Bastenaken-Luik. Vooraf babbelde hij met de Belgische wielrenner Philippe Gilbert en de Portugese wielrenner Rui Costa.

  28 april 2014 - 13:14