×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip: van wielrennen naar boksen

  Belgische koning huldigt bokster op het koninklijk paleis

  Koning Filip: van wielrennen naar boksen

  Een dag nadat koning Filip van België Luik-Bastenaken-Luik opende, was hij maandag alweer in sportsferen. Op het koninklijk paleis in Brussel huldigde de koning bokster Delfine Persoon. De bokskampioen schonk de vorst een paar gesigneerde bokshandschoenen, weet persbureau Belga. Op de website van Het Nieuwsblad staat een serie foto's van de audiëntie.


  De 29-jarige Persoon veroverde vorige week in Zwevezele de WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten. De West-Vlaamse won toen op punten van de Argentijnse Erika Anabella Farias, waardoor alle wereldtitels in haar handen kwamen. Ze was ook al de kampioene van de WIBF, de IBF en de WIBA.

  Koning Filip feliciteerde Delfine Persoon uitgebreid voor haar opmerkelijke prestaties en overhandigde haar de kampioensgordel. De bokskampioen kwam niet alleen. De persdienst van het paleis meldt dat ze zich liet vergezellen door haar trainer en manager Filiep Tampere en een aantal bestuurders van onder meer de Koninklijke Belgische Boksbond.

  Zondagochtend mocht koning Filip het startschot lossen voor Luik-Bastenaken-Luik. Vooraf babbelde hij met de Belgische wielrenner Philippe Gilbert en de Portugese wielrenner Rui Costa.

  28 april 2014 - 13:14