×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip steunt zus prinses Astrid

  Koning Filip steunt zus prinses Astrid

  Koning Filip van België heeft zijn zus prinses Astrid opgebeld 'om haar aan het moedigen en te feliciteren met het goede verloop van de economische zending in Angola en Zuid-Afrika.' Dat heeft het Belgische hof via Twitter laten weten. Astrid is deze week namens haar broer met een grote handelsdelegatie in Afrika. Het bezoek wordt zaterdag afgesloten in Kaapstad.


  Filip heeft de afgelopen 20 jaar als prins zelf twee tot drie keer per jaar Belgische handelsmissies naar het buitenland geleid. Bij de aankondiging van de troonswisseling stonden er al twee reizen in de agenda: deze maand naar Afrika en in november naar India. De regering Di Rupo heeft toen besloten om prinses Astrid te vragen om als vervanger van Filip op te treden.

  Volgens meereizende Belgische journalisten doet prinses Astrid het goed. Ze heeft zich altijd beziggehouden met gezondheidszorg – als voorzitter van het Belgische Rode Kruis bijvoorbeeld – en sociale noden, maar ze blijkt ook voor het bedrijfsleven deuren te kunnen openen. Ze is ook losser dan haar broer Filip, zo bleek vrijdag in Kaapstad toen ze bij een bezoek aan de township spontaan meedanste op de muziek van Zuid-Afrikaanse muzikanten.

  Het ziet er naar uit dat de vervanging niet zoals aanvankelijk werd aangekondigd slechts tijdelijk is. Astrid gaat in maart een missie leiden naar Saoedi-Arabië, zo werd deze week in Zuid-Afrika bevestigd.

  25 oktober 2013 - 14:32